RÉSZVÉTELI FÓRUM VI. NEGYEDÉV

A részvételi fórum elején Maurer Krisztina, célterület felelős – közösségfejlesztő kérte a résztvevőket, hogy a chat funkciót használva adják meg nevüket, a képviselt szervezet nevét és címét, valamint telefonos és e-mail elérhetőségeiket.

Első körben ismertetésre kerültek a témakörök, majd elindult a beszélgetés. Az ügyfélszolgálatok működése folyamatos, de csak telefonos és online formában. A rendezvénytilalom következtében elmondható, hogy az elmúlt negyedévben nem valósulhattak meg programok és bizonytalan az újraindulás időpontja. Fontos, hogy a szervezetek tervezzenek előre az elmaradt eseményekkel, megtartásuk legyen a fő cél. Időpont vagy tematika módosítással, de kerüljenek megtartásra a programok. További fontos szempontként került megfogalmazásra a vállalt indikátorszámok teljesítése, mivel nagyon sok program elhalasztásra került a járványhelyzet következtében. Amennyiben a szervezetek úgy látják, hogy gondot okoz az újra indulás után a tervezett létszám elérése, akkor szívesen segítünk a toborzásban.

Soványné Szemcsák Szilvia a „Gyermekeinkben Érlelődik a Jövő Alapítvány” képviselője megköszönte az eddigi segítséget. Kovácsné Hajdinák Éva a Mezőszél Utcai Óvoda Óvodásaiért Alapítvány képviselője hozzászólásában megemlítette a „Trebbin Ágost Városrész ismereti Vetélkedő” rendezvényüket, mely elsőkörben az ősz folyamán került volna megrendezésre, majd időpontáthelyezéssel idén márciusban valósult volna meg. Érdeklődés hiányában lehet, hogy szükség lesz tematikamódosításra ennek a programnak a tekintetében.

Reagálva az elhangzottakra, megemlítésre került az elkészült online kérdőív, melyben arra kértük a kitöltésre vállalkozókat, hogy gondolkodjanak együtt velünk az újraindításról. Eddig kevés számú kérdőív érkezett vissza, de kértük a szervezeteket, hogy amennyiben lehetséges, továbbítsák minél szélesebb körben.

Dezsőfi Vivien hozzászólt a kérdőív témájához és elmondta, hogy nagyobb arányú kitöltés után vonható csak le érdemi következtetés. Az eredménye segítség egyben nekünk, valamint a szervezeteknek is, hogy hatékonyabban térhessen majd vissza mindenki a megvalósításhoz. Hírlevél formájában kerül majd kiküldésre az eredménye minden megvalósító és partnerszervezet részére.

A továbbiakban a Programharsona online újság III. számának tervezett tartalma került bemutatásra, majd a megvalósító szervezetek hozzászólásai következtek.
Soványné Szemcsák Szilvia hozzászólásában kitért a Holnapformáló rendezvénysorozat utolsó alkalmára, mely már nem tudott megvalósulni. Remélik, hogy sikeresen lezárhatják a folyamatot és a résztvevőszám is magasabb lesz. Megjegyezte még, hogy jellemzően a családi rendezvényeknél nagyobb az érdeklődés. Kovácsné Hajdinák Éva véleménye szerint nehéz az embereket megszólítani, hogy a mindennapos rutin mellé bevállaljanak egy új dolgot.

Barkóczi Szabina a Pécsi Kommunikációs Központ részéről végezetül összegezte a programokkal kapcsolatos tudnivalókat. Kiemelte, hogy elég nagy a lemaradás a megvalósítás tekintetében. Az elsődleges cél, hogy mindél előbb újra indulhasson a projekt, valamint emellett dokumentálni szükséges az elmaradt programok módosítását.