RÉSZVÉTELI FÓRUM V. NEGYEDÉV

A részvételi fórum elején Maurer Krisztina, célterület felelős – közösségfejlesztő kérte a résztvevőket, hogy a chat funkciót használva adják meg nevüket, a képviselt szervezet nevét és címét, valamint telefonos és e-mail elérhetőségeiket. Majd röviden felvázolásra került az új célterületi felosztás, amelynek következtében 3 célterületre új célterület felelős – közösségfejlesztő került kinevezésre, valamint új ügyfélszolgálati időpontok kerültek meghatározásra. A változások ezt a célterületet nem érintik. A hírlevél kiküldése folyamatos, melyben aktuális információkkal látjuk el a szervezeteket. Megállapításra került, hogy minden jelen lévő szervezet megkapta az eddig kiküldött hírleveleket. A következő témakör a járvány miatt elmaradt programokkal kapcsolatos tematika-, illetve időpont-módosítás volt, melyeket előzetesen a közösség már megszavazott. Most ezeknek a módosításoknak az átvezetése történik a cselekvési tervekben, melyeket mindenkinek eljuttatunk véglegesítés után.

02_20201027_kép

A következőkben Barkóczi Szabina vette át a szót, aki a járványveszély miatt elmaradt programok megvalósíthatóságát foglalta össze és vázolta fel az új tudnivalókat. Lehetőséget kaptunk arra, hogy azokat a programokat, melyek a járványhelyzet miatt nem tudnak megvalósulni elhalasszuk, abban az esetben, ha a célterületen megvalósult az adott negyedévben legalább egy új esemény vagy az adott félévben elindult egy új folyamat. A Szigeti városrészekben szerencsés a helyzet, mivel itt már több esemény is megrendezésre került. Abban az esetben, ha egy újabb, erre az időszakra tervezett vagy csúsztatott rendezvény nem tud megvalósulni, akkor lehetőség van a halasztásra. Ha erre valamelyik szervezetnél sor kerülne, akkor a megfelelő formanyomtatványok kitöltése válik ismételten szükségessé. Ezeket Barkóczi Szabina eljuttatja az érintetteknek. A következőkben Danka Edit, a Köztársaság Téri Általános Iskola képviselője kért szót. A következő eseményük 2021. május végére van betervezve, ami egy olyan nagyszabású rendezvény, mely rengeteg előkészületet igényel. A járványhelyzet következtében azonban nem tudnak a fellépő iskolás csoportok készülni, mivel a délutáni szakkörök megtartása nem engedélyezett. A rendezvény kimondottan a gyereknaphoz kötődik, így kérdés, hogy 1 évvel eltolható-e a rendezvény. Az esemény több 100 embert mozgat meg, mivel a környéken lévő óvodák, bölcsődék, városrészi sportkörök is bekapcsolódnak. Emellett különböző engedélyekhez kötött az esemény megtartása, így kérdéses, hogy mikor tudják megvalósítani. Tomayer Dóra hozzászólásában kitért arra, hogy mindenképpen meg kell vizsgálni azt, hogy ennek a rendezvénynek az elmaradása okoz-e a negyedévben lyukat a negyedévben. Amennyiben igen, akkor meg kell oldani a program megvalósítását, esetleg kisebb résztvevőszámmal is. Barkóczi Szabina is becsatlakozott a beszélgetésbe és felvezette, hogy a fentnevezett negyedévben van egy másik tervezett esemény is, így amennyiben az megvalósul, akkor ez a családi nap eltolható. Ennek fényében lehet a programot elhalasztani, illetve kisebb rendezvényt megvalósítani. Danka Edit további egyeztetést kért a téma kapcsán. A következőkben a célterület felelős – közösségfejlesztő összegezte az elmúlt egy év megvalósult eseményeit és folyamatait. Soványné Szemcsák Szilvia a „Gyermekeinkben érlelődik a jövő” Alapítvány képviseletében röviden beszámolt a megvalósult programokról és megköszönte a kapott segítséget. A részvételi arány sajnos a várttól elmaradt a vírushelyzet miatt, de aki megjelent nagyon jól érezte magát.

A fórum végén a szervezetek bemutatkozása történt meg röviden. Miután nem volt több hozzászólás, Maurer Krisztina megköszönte a részvételt és a fórum lezárásra került.