KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2019 FEBRUÁR

A Nagycsaládosok Egyesületével februárban megkötött megállapodás értelmében a 2019. februári közösségi beszélgetésre a Nagycsaládosok Egyesülete Közösségi Házában került sor. A beszélgetésen a Pécsi Helyi Akciócsoport képviseletében Barkóczi Szabina és Mihálykövi Andrea célterület felelős közösségfejlesztő vett részt.

A közösségi beszélgetésen 4 fő, a Gyermekeinkben Érlelődik a Jövő Alapítvány, az Apróka Alapítvány, a Pécsi Jótékony Nőegylet és a PTE Műszaki és Informatikai Karának képviselője jelent meg. A résztvevők mindegyike először vett részt közösségi beszélgetésen, így Barkóczi Szabina röviden összefoglalva bemutatta a projekt fő jellemzőit.

A Gyermekeinkben Érlelődik a Jövő Alapítvány képviselője jelezte, hogy több kérdése is lenne a programjavaslatokat érintően, s hogy hozott magával részben kitöltött programjavaslati űrlapot.

Barkóczi Szabina és Mihálykövi Andrea tekintettel a többi résztvevő érdeklődésére, kérdéseire, a Gyermekeinkben Érlelődik a Jövő Alapítvány által hozott programjavaslaton keresztül bemutatta a javaslatokat érintő elvárásokat, a támogathatóság feltételeit, az űrlap kitöltését. Egyúttal felhívták a résztvevők figyelmét a helyi identitás megőrzését, értékek feltárását, helyismereti, helytörténeti, kulturális értékek bemutatását célzó programok szerepének fontosságára a projekten belül.

Ezt követően az Apróka Alapítvány mutatkozott be. A tervezett programjairól egyelőre szűkszavúan tett csak említést, de jelezte, szervezetük is gondolkodik javaslatokban.

Végül bemutatkozott a Jótékony Nőegylet, s PTE Művészeti és Informatikai Karának képviselője. Utóbbi elmondta, hogy többek között a Szigeti Városrész épített környezetének felmérése, értékőrzése, fejlesztése kapcsán szeretnének közösségi csapatmunkában tenni a városrészért.

A bemutatkozások végeztével kölcsönös párbeszéd alakult ki az a megjelent szervezetek képviselői között az együttműködés lehetőségeiről, elsődlegesen a PTE MIK csapatával merült fel a közös programjavaslat benyújtásának ötlete

A közösségfejlesztők a beszélgetések végeztével ismertették a programjavaslati űrlapot, s az online interjú is bemutatásra került, a résztvevők felkérést kaptak annak kitöltésére.

A közösségfejlesztők ismertették az ügyfélszolgálatok nyitvatartását, helyszínét, és biztatták a résztvevőket azok felkeresésére akár kérdések, vagy nehézségek felmerülése esetén, akár programjavaslati űrlap kitöltésekor felmerülő bárminemű probléma esetén.